Utomhusscenen är redo

Sommaren är här och det betyder att vi på Teater Respekt repeterar och gör oss redo för årets bygdespel. Vi har en glädjande nyhet att meddela och det är att vår nya utomhusscen står redo. Den har tidigare varit obrukbar då flera träd har skymt sikten från den västra läktaren men nu har vi äntligen fått bort träden.

Först tog det en längre stund att få kommunens godkännande att kapa bort träden. Varför det skulle dra ut på tiden att såga ner ett tiotal tallar och ett pilträd har vi i föreningen svårt att förstå men kommunens vägar är ibland outgrundliga, eller i varje fall väldigt långsamma.

När vi äntligen fick klartecken så kontaktade vi snabbt som ögat tradfallningskane.se som tog sig an uppdraget. Trots att de hade tjockt i kalendern och var fullbokade fram till september så ställde de upp och jobbade helg för att hjälpa oss i föreningen så att vi skulle kunna få scenen redo i tid för vårt bygdespel.

För detta vill vi förstås rikta ett enormt stort tack till firman som gjorde ett kanonbra jobb. Nu är sikten perfekt och vi är så taggade på att få sätta upp årets bygdespel.

I vanlig ordning avslöjar vi inte vilken pjäs som vi har valt till årets uppsättning förrän veckan innan premiären. Men vi kan däremot passa på att nämna att det är en gammal favorit av Gideon Wahlberg som många av er uppskattade senast det begav sig, även om det var ett tag sedan…

Ja, där har ni inbitna teatervänner verkligen något att fundera på.

Repetitionerna går bra kan vi passa på att meddela och vi tror att det kommer att bli en riktig folkfest i början av juni som vanligt. Av tradition sker urpremiären på nationaldagen och så är även fallet i år.

Biljetter finns att köpa på ICA Kvantum samt på Turistbyrån.

Publicerat den
Kategoriserat som Teater

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *