Nästa år blir det teater utomhus!

Äntligen, säger vi här på Teater Respekt!

Vi har länge pratat om att sätta upp en teater utomhus med en riktigt stor utomhusscen och nästa år är det äntligen dags. Vi har gjort klart med allt som behövs för att bygga en provisorisk teaterscen i Folkets Park tillsammans med en provisorisk läktare.

Det betyder att vi nästa sommar kommer att bjuda på en teater utomhus!

Vi har fått klartecken från kommunen som kommer att bistå med trädgårdsservice här i Folkets Park så att utemiljön blir riktigt trevlig. Vi kommer att placera scenen så att man ser och hör från läktaren, givetvis, men också så att de i publiken som hellre vill ta med en picknick-filt och slå sig ner på kullen kommer att kunna njuta av teatern från sin plats i det gröna.

I och med detta börjar arbetet med att förbereda teatern redan nu. Nästa vecka kommer vi i föreningen att kalla alla till ett möte där vi ska besluta om vilken pjäs vi ska sätta upp. Vi ska även bestämma vem som ska få äran att regissera teatern.

Något som är bra för alla er som ska på mötet att känna till är att vi i föreningen har rättigheter att sätta upp samtliga pjäser av Gideon Wahlberg. Dessa brukar vara populära vid utomhusföreställningar så om någon vill nominera en av Gideons pjäser så går det bra.

Vi kommer att ha en öppen och demokratisk omröstning där den pjäs som får flest röster blir den vi sätter upp.

Redan nu kan alla ni som är intresserade av att ha en roll i nästa års pjäs anmäla er. När pjäsen är vald och en regissör är utsedd kommer alla som är intresserade att bli kallade till audition där vi väljer ut skådespelarna till pjäsen.

Vi hoppas att ni är lika taggade som vi är! Det här blir kul!

Publicerat den
Kategoriserat som Teater

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *