Viktigt om våld i nära relationer

Här på Teater Respekt är förstås respekt ett väldigt viktigt ord för oss. I vår kommande föreställning kommer vi att visa just respekt mot de som drabbas av något som är hemskt och som många av oss har svårt att föreställa oss hur det skulle vara om det drabbade oss. Det som jag talar om är nämligen om våld i nära relationer.

Det kan vara något som känns tabu att prata om och för många är det något som kan upplevas som svårt att ta sig ur. Men det är i vilket fall verkligen något som bör uppmärksammas och det är viktigt att veta att det går att ta sig ur det och att man kan få hjälp. Det går till exempel att få ett skyddat boende och då har man rätt till hjälp och stöd och detta är självklart något som många som är drabbade av våld i nära relationer skulle uppskatta.

Därför har vi själva skrivit vår kommande pjäs som vi sätter upp och syftet är förstås att föra fram det här viktiga budskapet. Vi jobbar stenhårt på att föreställningen ska bli så bra som möjligt och vi hoppas verkligen att detta kommer att göra skillnad för de drabbade som så väl behöver det.

Pjäsen kommer att handla om hemskheter och hur det är att drabbas av våld i nära relationer men också erbjuda ljusglimtar och hopp och visa upp att det finns möjligheter att bryta den negativa spiral som man kan uppleva att man har hamnat i och sedan vända den till något positivt, det vill säga en situation som är mycket bättre.

Exakt när vi kommer att kunna sätta upp den här föreställningen är inte klart men vi hoppas givetvis att det ska bli någon gång under nästa år och vi ser väldigt mycket fram emot att kunna göra det. Eftersom vi gör detta på ideell basis så måste mycket kunna klaffa med scheman och liknande och det är något som vi ska se över men ambitionen är att kunna få till det under kommande år.

Publicerat den
Kategoriserat som Teater

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *